Operný festival vo VERONE a ďalšie perly severného Talianska

Verona - Aréna
Destinácia: Taliansko
Kód zájazdu: 1351656
Cena od: 349 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Výstavy a podujatia
Kultúra

Výber termínu

04.07.2024 4 dni Last Minute 349 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Operný festival vo VERONE a ďalšie perly severného Talianska. Návšteva severotalianskych miest VICENZA, VERONA - opera Carmen, jazero LAGO di GARDA, VALPOLICELLA.

4-denný autobusový poznávací zájazd s kúpaním v jazere a s ochutnávkou vín (bez nočných jázd)  


PROGRAM ZÁJAZDU:

1. deň (štvrtok):

odchod v skorých ranných hodinách z Bratislavy, tranzit cez Rakúsko do Talianska. Popoludní príchod do prekrásneho historického mesta VICENZA (UNESCO). Krátka prehliadka mesta s architektonickými skvostami – dielami jedného z najznámejších talianskych architektov Andrea Palladia - hlavná ulica Corso Palladio, Teatro Olimpico, Basilica Palladiana. Odchod na ubytovanie v hoteli pri Verone, večera, nocľah.


2. deň (piatok):

po raňajkách prehliadka romantického mesta presláveného milostným príbehom Romea a Júlie – VERONY. Pešia prehliadka – Aréna, Piazza delle Erbe, Dom Júlie, hrad Castel Vecchio, hrobky rodu Scaligerov, významné chrámy. Večer nás čaká nevšedný zážitok v antickej Aréne – predstavenie opery CARMEN (v réžii Franca Zefirelliho). V neskorých nočných hodinách odchod na ubytovanie, nocľah.


3. deň (sobota):

po raňajkách presun k najväčšiemu a najčistejšiemu severotalianskemu jazeru LAGO DI GARDA. Prehliadka „perly jazera“- pitoreskného kúpeľného mestečka SIRMIONE, ležiaceho na južnej strane jazera s úžasnými rímskymi a stredovekými pamiatkami - hrad Rocca rodu Scaligera z 12. st., archeologický park Grotto di Catullo, vila Marie Callasovej, ktorá tu prežila niekoľko šťastných rokov na začiatku svojej kariéry opernej divy. Fakultatívne - vyhliadková plavba po jazere, prípadne kúpanie sa v jazere. Večer odchod na ubytovanie, nocľah.


4. deň (nedeľa): 

po raňajkách sa vyberieme do jednej z renomovaných vinohradníckych oblastí v tesnej blízkosti Verony – Valpolicella (názov pochádza z latinčiny a znamená „údolie mnohých pivníc“). Je domovom elegantných červených vín, ktoré samozrejme ochutnáme v miestnej kantíne (Valpolicella, Valpolicella superiore, Recioto DOCG, Ripasso a Amarone. Popoludní odchod domov, návrat do Bratislavy v neskorých nočných hodinách.


Odchod: z Bratislavy, parkovisko pred bývalým Istropolisom o 06:00 hod.

Návrat: do Bratislavy asi o 22:30 hod.


V cene je zahrnuté:

• doprava zájazdovým klimatizovaným autobusom

• 3x ubytovanie v 3* hoteli (2-, 3-lôžkové izby s vlastným príslušenstvom)

• 3x raňajky

• služby kvalifikovaného sprievodcu

• prehliadky podľa programu

• povinné zákonné poistenie CK voči insolventnosti  


Na mieste sa platí:

• pobytový poplatok vo výške cca 2-3 €/os./noc - v závislosti od kategórie ubytovania

• vstup autobusu do historických miest cca 5-7 € - v závislosti od počtu osôb v autobuse


Možnosť doobjednať:

• večeru 20 € - prvý deň

• 1-lôžkovú izbu 96 €/pobyt

• miestenku v 1. polovici autobusu 10 €

• komplexné cestovné poistenie (KCP) - Komfort 12,8 €/osoba; KCP - Extra 19,2 €/osoba


V cene nie sú zahrnuté vstupenky a lístok na operu:

VICENZA: Teatro Olimpico 11 €;

VERONA: veronská karta 20 € (platí do všetkých navštívených objektov vo Verone na 24 hod.); opera CARMEN – závisí od kategórie, najlacnejšie sú za 32/24 €, 43/38 €, 59/53 € (schody), stredná kategória 71/64 €, 94/84 €,117/105 € (1.,2. 3. sektor (sedadlá), najvyššia 137/124 €, 165 €, 190 €, 216 €, 270 €; (za lomkou sú uvedené zľavnené vstupenky pre seniorov 65+, mládež do 30 r.);

jazero GARDA: hrad Rocca Scaligera 6 €, vyhliadková plavba loďou na jazere od 15 €, ochutnávka vína s malým občerstvením 20 - 25 €.

Z organizačných dôvodov v prípade záujmu o vstupenky na operu Carmen vyberáme vstupné spolu s úhradou za zájazd. Pri prihlásení sa na poslednú chvíľu už nemôžeme garantovať ich dostupnosť.


Poznámka:

• zájazd sa uskutoční pri min. počte účastníkov 30 osôb

Generované systémom ProfiTour