Adventný Rím a Vatikán LETECKY

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1350571
Cena od: 579 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy
Advent

Výber termínu

13.12.2024 4 dni First Minute 579 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Navštívte adventný Rím a unášajte sa vôňou Vianoc, v jednom z najkrajších miest sveta. Neopakovateľná atmosféra Vianoc, množstvo betlehemov, vianočné trhy, výzdoba Svätopeterského námestia vo Vatikáne, monumentálne Koloseum, pečené gaštany, vianočné girlandy, známe Španielske schody, Fontána di Trevi a ďalšie miesta vyzdobené v sviatočnej atmosfére budú pre vás nezabudnuteľné. Rím počas adventu je dvojnásobný zážitok.

Program:
1. deň:
odlet do Ríma, príchod na hotel, ubytovanie. Neskôr prehliadka mesta: pomník Victoria Emmanuela II., Kapitol, kde sa nachádza socha vlčice, ktorá vychovala Romula a Réma, ďalej prejdete na Piazza Venezia. Individuálny program v okúzľujúcej adventnej atmosfére. Večer odchod na hotel. Nocľah.

2.deň:
po raňajkách navštívite najmenší štát na svete – Vatikán, kde vás ohromí Bazilika sv. Petra. Presuniete sa k Anjelskému hradu, ktorý bol pôvodne obrovskou hrobkou, neskôr pevnosťou, väzením, klenotnicou a múzeom.
Nevynecháte ani Anjelský most, ktorý je považovaný za najkrajší z antických mostov v Ríme.
Pokračovať budete na centrum vianočných trhov – na námestie Piazza Navona, kde nájdete množstvo adventných stánkov ponúkajúce vianočné ozdoby, sviečky, vianočné pečivo, varené víno.
Na Piazza Navona sa nachádza výrazne týčiaci obelisk spolu s najimpozantnejšou fontánou - Fontána štyroch riek, majstrovské dielo Berniniho z rokov 1648 -1651. Prejdete k Pantheonu, mincu si budete môcť hodiť do očarujúcej Fontány di Trevi.
Tým, že hodíte do fontány mincu, si zaistíte návrat do večného mesta, ale nezabudnite : hádzať musíte bezpodmienečne pravou rukou cez ľavé rameno. Potom zamierite aj k známym Španielskym schodom. Individuálne voľno. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3.deň:
po raňajkách si prehliadnete Lateránsku baziliku a neskôr zbadáte Koloseum, najväčší amfiteáter, ktorý bol kedy v dejinách postavený. „Pokiaľ bude stáť Koloseum, bude stáť i Rím. Pokiaľ Koloseum padne, padne i Rím. Keď padne Rím, padne i svet,“ vraví sa v jednom dávnom proroctve.
Nevynecháte ani návštevu Forum Romanum, ktoré bolo v antike po stáročia politickým centrom Rímskej ríše. Individuálne voľno. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

4.deň:
po raňajkách individuálny program alebo program so sprievodkyňou. Neskôr presun na letisko. Odlet z Ríma.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Rím - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
prehliadku Ríma
3 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
3 x raňajky
1 x príručnú batožinu do 5 kg ( 35 x 20 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 40 € / spiatočný let
pobytová taxa v hoteli cca 5 € / osoba/ noc (platí sa priamo v hoteli)
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
Koloseum + Rímske fórum cca 20 € / osoba
lístok na metro cca 2 € / osoba / jedna cesta
privátny transfér z letiska do hotela a späť cca 20-25 € / osoba ( záleží od počtu cestujúcich osôb - platba na mieste )
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.
Generované systémom ProfiTour