Klenoty v údolí rieky Kamp

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1325260
Cena od: 48 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy
Gastro

Výber termínu

27.07.2024 1 deň First Minute 48 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový zájazd


1. deň:
Odchod z Bratislavy v ranných hodinách.Prvou zastávkou bude benediktínske opátstvo Altenburg. Nádherný barokový klenot stojí na mieste stredovekého kláštora. Slávny architekt Joseph Munggenast ho koncipoval ako obrovskú budovu s 200 m dlhým priečelím, za ktorým sa ukrýva 5 nádvorí. Vo vnútri sú reprezentačné sály, kostol a krypty. Prehliadková trasa  ponúka ojedinelé pohľady  do kláštornej archeológie a života spoločenstva v priebehu štyroch storočí. Kláštor patrí k najdokonalejším barokovým kompozíciám Rakúska. Návštevníkom je sprístupnená okrem odkrytej časti pôvodného gotického kláštora aj kláštorná knižnica s freskami slávneho barokového maliara Paula Trogera, krytpa, kostol, cisárske schodište a záhrady.
Po prehliadke odchod do historického mesta Eggenburg. Obteká ho riečka Schmida, jeden z prítokov rieky Kamp. Krajina okolo Eggenbergu je kamenistá. Pieskovcové skaly boli vodou a vetrom opracované do bizarných tvarov. Po dlhé generácie sa tu ťažil biely kameň, z ktorého bolo postavených množstvo palácov vo Viedni. Dnešný Eggenburg patrí k najzachovalejším stredovekým mestám Rakúska. Jeho honosné stavby  vypovedajú o bohatstve mesta, ktoré zbohatlo nielen vďaka pieskovcu ale predovšetkým vďaka obchodu s vínom a soľou.  Pri prechádzke v centre budeme obdivovať renesančný tzv. "maľovaný" dom , krásne meštianske domy, morový stlp, pranier, kostol sv. Štefana a zachovalé mestské hradby.
Na záver navštívime Langenlois v údolí rieky Kampy. Neprehliadnuteľným architektonickým dielom uprostred viníc je Loisium  (Svet vína), futuristická stavba, koncipovaná ako návštevnícke centrum s reprezentatívnou vinotékou. LOISIUM vkusne spája modernú architektúru so storočnou kultúrou vína. Počas výletu do úchvatne zinscenovaného sveta vínnych pivníc nahliadneme do procesu výroby vína a necháme si rozmaznávať  chuťové poháriky pri ochutnávke vína.

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. Sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za miestenku. Vstupy. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour