Víkend v Budapešti s plavbou a Széchenyiho kúpele

Destinácia: Maďarsko, Budapešť
Kód zájazdu: 1314329
Cena od: 139 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

18.05.2024 2 dni Last Minute 139 € +0 € autobusová
19.10.2024 2 dni First Minute 139 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Zažite perfektný víkend v historickej Budapešti, kde vás čaká množstvo zážitkov. Navštívite Tropicarium, najväčšie morské akvárium v strednej Európe, vychutnáte si večernú plavbu po Dunaji s prekrásne vysvietenými pamiatkami a nakoniec si oddýchnete v Széchenyiho kúpeľoch, ktoré sú jedným z najväčších kúpeľných komplexov Európy.

Program zájazdu:
1.deň:
odchod v ranných hodinách z jednotlivých nástupných miest. Ako prvé uvidíte Parlament. Parlament je najväčšou budovou Maďarska. Na stavbu parlamentu bolo použitých okolo 40 miliónov tehál, pól milióna ozdobných kameňov a 40 kg zlata. 
Neskôr prehliadka Baziliky sv. Štefana, ktorá je najväčším rímsko-katolíckym chrámom v Budapešti. Zmestí sa do nej neuveriteľných 8500 veriacich a nachádza sa tu aj vzácna relikvia, nabalzamovaná pravá ruka prvého maďarského kráľa Štefana, neskôr vyhláseného za svätého.
Následne presun k Budínskemu hradu, odkiaľ sa vám naskytne nádherný výhľad na Budapešť. Neobídete ani peknú Rybársku baštu, ktorá je pomenovaná podľa rybárov, ktorí bašty chránili. 
Uvidíte aj jazdeckú sochu zakladateľa Uhorského kráľovstva - sv. Štefana. Vedľa sa nachádza Matyášov chrám, kde bola korunovaná Sissi a František Jozef I. za uhorských panovníkov.
Vo večerných hodinách ( kto bude mať záujem ) plavba po Dunaji, kedy uvidíte Budapešť z iného uhla a predostrú sa pred vami nádherné a honosné vysvietené historické pamiatky a mosty. V neskorších večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

2.deň:
po raňajkách sa vyberiete do Tropicária, najväčšieho morské akvária v strednej Európe. Uchvacujúci pohľad je na 11-metrový dlhý tunel a na obrovské 4 metre hlboké žraločie akvárium. 
Nádrž, kde budú môcť návštevníci hladkať raje, patrí právom medzi najobľúbenejšie. V Tropicáriu nájdete i kúsok dažďového pralesa, kde vám ponad hlavy budú voľne lietať farebné exotické vtáky a voľne poskakovať malé opičky, nehovoriac o žltých, zelených a červených hadoch.
Kto nebude mať záujem o návštevu Tropicária, môže zatiaľ čas stráviť nakupovaním v obchodnom dome, prípadne na káve, v reštaurácii,... Potom vás čaká príjemný oddych a relax v Széchenyiho kúpeľoch, ktoré patria k najobľúbenejším kúpeľom v Maďarsku.
V zážitkovom bazéne pod otvoreným nebom nechýba prúdový kanál, masážne trysky, chŕliče na masírovanie pliec a ďalšie zaujímavé atrakcie. Kto nebude mať záujem o návštevu Széchenyiho kúpeľov, môže si spraviť individuálny program. Odchod na Slovensko cca o 17:30 hod.. 

Približné časy odchodov z jednotlivých nástupných miest:
Nitra - cca o 7:00 hod.
Sereď - cca o 7:30 hod.
Trnava - cca o 7:45 hod.
Bratislava - cca o 8:30 hod.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu
1 x ubytovanie v 3* hoteli
1 x raňajky
prehliadku Budapešti
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
obojsmerná miestenka 7 € /osoba ( môžete si prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 35 € /osoba/noc
vstupné do Szechényiho kúpeľov - 3900 HUF /osoba
vstupné Tropicárium - 2300 HUF / dospelá osoba, 1700 HUF / deti od 4-18 rokov
vstupné do parlamentu v Budapešti - 3500 HUF / dospelá osoba, 1900 HUF / osoby od 6-24 rokov
večerná plavba po Dunaji - cca 20 € /osoba 
nástupné miesta a príplatky : 
Bratislava 0 € 
Sereď 9 € ( garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Nitra 9 (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované.
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Budapešť

Generované systémom ProfiTour