Od Stredozemného mora k Mont Blancu

Destinácia: Francúzsko
Kód zájazdu: 1312605
Cena od: 832,93 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

02.09.2024 7 dní First Minute 832,93 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
Ideálne spojenie turistiky v nádherných Francúzskych Alpách a spoznávania histórie v mnohých nádherných mestách. Navštívte s nami romantické mesto Marseille, úchvatné Provensálsko ako aj "Alpské Benátky" v Annecy, olympijské stredisko Chamonix a na záver nádherné miesta pod Mont Blancom.

Program:
1. deň:
V popoludňajších hodinách sa presunieme z Bratislavy cez Rakúsko a Taliansko priamo do najväčšieho mesta podmanivého Provensálska, do Marseille.

2. deň:
Spoznáme krásy „mesta mydla“, ako je s obľubou označované mesto Marseille. Pozrieme si starý prístav, kde navštívime rybie trhy. Svoje brány nám otvorí legendárny ostrov If s preslávenou pevnosťou Château d’If. Začiatkom 16. storočia slúžila na obranu prístavu, ale slávu jej priniesli romány a ich nezabudnuteľní hrdinovia Gróf Monte Christo a tiež „Muž so železnou maskou“. Popoludní sa vyvezieme turistickým vláčikom k bazilike Notre Dame de la Garde s nádherným panoramatickým výhľadom na mesto. Nazrieme aj do jej vnútra. Nájdeme tu galériu obrazov a modelov lodí, ktoré sem priviezli marseillskí rybári a námorníci

3. deň:
Dnes si zájdeme k rybárskemu prístavu Cassis, odkiaľ sa v prípade priaznivého počasia poplavíme k úzkym zátokám Les Calanques. Vysoké skalné útesy sú jedny z najfotogenickejších lokalít Provensálska. Rad hlbokých, úzkych zárezov vytesaných pozdĺž pobrežia vytvára majestátne spojenie azúrového mora, modrej oblohy a bielych kameňov. Záujemci sa tu budú môcť aj okúpať (fakultatívne). Neskôr sa presunieme do rodiska postimpresionistu Paula Cézanna, do Aix en Provence.

4. deň:
Spoznáme krásy Aix en Provence. „Mestom vody“ je označované vďaka mnohým mestským fontánam a termálnym prameňom, ktoré lákali už starých Rimanov. Pôvod mesta sa datuje až do rímskych čias a tak nás mesto upúta skvostnou architektúrou či atmosférou s bohatou históriou. Vstupujeme do mesta s bohatými ložiskami okru, do Roussillon. Navštívime tu tzv. okrový chodník, Sentier des Ocres, ktorého farby sa menia od žltej až po fialovú. Navštívime aj preslávenú francúzsku oblasť Châteauneuf-du-Pape, kde si doprajeme ochutnávku svetoznámej odrody. Podvečer naberáme smer Mont Blanc a vydávame sa do mesta ZOH 1968, do Grenoble.

5. deň:
Ráno sa prevezieme mestom Grenoble a ďalej až do mesta s prívlastkom „Alpské Benátky“, teda Annecy. Nádherné mesto s arkádovými domami zo 17. st. a sústavou kanálov, napájaných krištáľovou vodou z ľadovcového jazera. Údajne má jazero jednu z najčistejších vôd na svete. V prípade priaznivého počasia sa po prehliadke zrelaxujeme počas plavby po jazere Annecy.

6. deň:
Presúvame sa do svetoznámeho strediska zimnej aj letnej turistiky, ktoré leží pod úpätím Mont Blancu, na hraniciach s Talianskom a Švajčiarskom. Reč je o Chamonix, dejisko I. ZOH 1924. Vyvezieme sa lanovkou na Aguille du Midi do výšky 3842 m.n.m. Zhruba za 16 minút sa ocitneme v snehovom a ľadovom kráľovstve s nádherným výhľadom na talianske či švajčiarske Alpy aj na monumentálny Mont Blanc s výškou 4808 m.n.m. Popoludní sa odvezieme vláčikom na stanicu Montevers do výšky 1913 m.n.m. k ľadovcu Mer de Glace. Navštívime ľadovcovú jaskyňu Grotte de Glace, vytesanú priamo do ľadovca. V Chamonix si doprajeme voľný program, alebo nákupy. Gurmáni zase ocenia ochutnávka typického savojského likéru Genepi a syru Baufort. Vo večerných hodinách sa vydáme na našu cestu späť domov.

7. deň:
Plní zážitkov sa vrátime na Slovensko.



Ubytovanie:
3* hotely

Stravovanie:
raňajky


Doprava:
autokar

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 2x ubytovanie v hoteli 3* s raňajkami. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy a lístky na vyhliadkové plavby a lanovky. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour