Maďarský Versailles - Palác Fertöd a romantický Šoproň

Destinácia: Maďarsko, Rábsko-mošonsko-šopronská župa
Kód zájazdu: 1304216
Cena od: 38 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

17.08.2024 1 deň First Minute 38 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Spravte si krásny jednodňový výlet do Maďarska. Navštívite jeden z najveľkolepejších európskych palácov - honosný zámok Fertőd a najromantickejšie mesto Maďarska - Šoproň.

Program:
odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Navštívite jeden z najveľkolepejších európskych zámkov Fertőd, ktorého jediným úkolom bolo súperiť so zámkom Versailles vo Francúzsku a tým zlepšiť prestíž rodiny. V zámku sa konali slávnostné plesy, koncerty, večierky a maškarné zábavy ešte pred samotným dokončením. Po prehliadke zámku si môžete prejsť francúzske záhrady alebo anglický park.
Neskôr sa presuniete do mestečka Šoproň, ktoré je považované za najromantickejšie a zároveň najhistorickejšie mesto Maďarska, keďže má veľmi zachovaný stredoveký ráz. Prehliadnete si historické centrum mesta. Uvidíte budovu radnice, morový stĺp, Lackenerov dom, Stornov dom a Kozí kostol,...
Kozí kostol dostal názov podľa povesti, ktorá hovorí, že stavbu zaplatil pastier kôz, keďže jeho stádo vyhrabalo poklad. Ako prejav vďačnosti anjel vybral kozu na jeden z pilierov v interiéri. V prípade záujmu môžete vyjsť aj na vežu Tűztorony, z ktorej sa Vám naskytne pohľad na spleť historických uličiek a na okolité vrchy. Povinnosťou každého návštevníka je ochutnať víno Kékfrankos ( Modrú frankovku), ktorým je mesto Šoproň vyhlásené. Hovorí sa, že miestny si dávali za víno platiť od Napoleonových vojakoch jedine najspoľahlivejšími modrými bankovkami – odtiaľ taktiež názov hlavnej vínnej révy Kékfrankos alebo "Modrá frankovka". Červenému hroznu sa tu veľmi darí a pestuje sa už od nepamäti, šopronský vinársky región je jedným z najstarších v zemi.
V prípade, že by ste mali záujem navštíviť niektoré z múzeí, odporúčame zastaviť sa v Patika múzeum (múzeum lekárne), kde nájdete nielen pekný nábytok z orechového dreva, ale aj artefakty z "temného veku farmakológie". Odchod na Slovensko približne o 17:00 hod..
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK


V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba  ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky: 
Nitra - 6 € (garantovaný zvoz)
Sereď  - 6 € (garantovaný zvoz)
Trnava - 6 € (garantovaný zvoz)
Bratislava - 0 €
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
vstupné zámok Fertőd - 2000 Ft/ dospelá osoba, 1000 Ft/ študenti s preukazom
vstupné na vežu Tűztorony - 1150 Ft/ dospelá osoba, 580 Ft/ študenti s preukazom
farmaceutické múzeum - 500 Ft / dospelá osoba, 250 Ft / študenti a seniori


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Generované systémom ProfiTour