Srí Lanka: To najkrajšie z ostrova vrátane safari a jazdy vlakom

Srí Lanka: To najkrajšie z ostrova vrátane safari a jazdy vlakom Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž
Destinácia: Srí Lanka
Kód zájazdu: 1240106
Cena od: 2 199 €
Príplatky od: 75 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie
Safari

Výber termínu

29.06.2024 12 dní First Minute 2 199 € +75 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

squash bedminton volejbal aerobik parkovisko piesočnatá pláž fitness centrum bazén

Program:

1. deň
Odlet z Viedne s 1 prestupom.


2. deň
Prílet na Srí Lanku - do Colomba. Privítanie klientov na letisku, transfer do hotela.
V poobedňajších hodiách na vás čaká prehliadka mesta s množstvom prekrásnych pamiatok. V porovnaní s ostatnou časťou Srí Lanky sa Colombo javí ako úplne iný svet. Zbytočne by ste hľadali pokoj a miesto iba pre vás. Ulice sú plné domácich aj turistov, ktorí si užívajú atmosféru veľkomesta.         
Po prehliadke nasleduje transfer do hotela, večera a zaslúžený oddych. Odporúčame vám sa dobre vyspať a pripraviť sa tak na ďalšie dni plné nezabudnuteľných zážitkov.


3. deň
Po raňajkách v hoteli sa budete presúvať smerom k Sigiriyi a cestou navštívite známu sloniu farmu v Pinnawale.
Pinnawala - sa nachádza asi 55 míľ od Colomba. Sloní sirotinec bol vybudovaný v roku 1975 ako domov osamotených slonov. Aktuálne je sirotinec domovom cca 65 dospelých slonov a mláďat. Optimálny čas na návštevu Pinnawala je 09:15 - 09:45 a 14:15 - 14:45, kedy prebieha kŕmenie slonov a čas kúpania od 10:00 - 11:00 a 15:00 - 16:00, kedy sú slony odnášané do blízkej rieky.
V poobedňajších hodinách sa presuniete k hore Sigiriya.
Sigiriya - nazývaná aj Levia hora patrí do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Samostatná pevnosť pochádza z 5. storočia nášho letopočtu. Je veľakrát označovaná aj ako „Pevnosť v oblakoch“ a patrí medzi najfascinujúcejšie pamiatky Srí Lanky. Názov Levia hora získala podľa toho, že vo výške 180 metrov, na samotnom vrchole skaly, pred vstupom do kráľovského paláca stával obrovský lev. Vrchol Sigiriye súžil ako kráľovský palác s množstvom vodných nádrží, ktorých pozostatky na vás čakajú na vrchole dodnes. 
Výstup a prehliadka trvá cca 2 hodiny.
Po prehliadke nasleduje ubytovanie v okolí hory Sigiriya a večera.


4. deň
Po raňajkách sa sa vydáte na cestu do mesta Kandy. Po ceste sa zastavíte na návštevu jaskynného chrámu Dambulla, továrne na batik a záhrady na predaj korenín v Matale.
Jaskynný chrám Dambulla - jedná sa o 5 skalnatých jaskyní, ktoré sú umiestnené 100 - 150 metrov nad mestom Dambulla. Samotné jaskyne slúžili už od 1. storočia ako miesta bohoslužieb. V chrámoch nájdete veľa sôch budhov, prekrásne maľby a všetko, čo k Srí Lanke patrí. Po vstupe do chrámu sa cítite ako v prekrásne zdobenom kostole a nie v útrobách jaskyne. Po vstupe do Dambully vás privíta obrovská pozlátená socha Budhu, ktorá je vysoká 30 metrov. Samostatné jaskyne sa nachádzajú nad samotným chrámom a vedú k nim schody, na ktorých budete mať možnosť stretnúť miestnych predavačov suvenírov.
Neskôr sa vydáte na návštevu továrne zameranú na výrobu batiku. V továrni sa nachádza aj odchod, v ktorom si môžte zakúpiť suveníry.
Po ceste do Kandy sa ešte zastavíte v Matale Spicy Garden - mieste ideálnym na nákup pravej Srí Lanskej škorice, korenín a rôznych liečivých zmesí. 
V poobedňajších hodinách sa dostanete do krásneho posvätného mesta Kandy.
Kandy - začnete krátkou prehliadku mesta, vrátane prehliadky jazera, tržnice a Chrámu Budhovho zubu. Kandy je ďalším miestom zaradeným do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Kandy sa nachádza v malebnej kopcovitej oblasti Srí Lanky a je obklopené prevažne čajovníkovými plantážami. Mesto bolo posledným hlavným mestom kráľov Sinhala a patrí k ich najposvetnejším miestam. Chrám Budhovho zubu patrí k najposvätnejším miestam na ostrove. 
Po prehliadke chrámu si večer užijete kultúrne tanečné predstavenie a následne ukončíte svoj deň ubytovaním sa a večerou v hoteli.


5. deň
Po raňajkách sa vydáte na cestu k čajovníkovým plantážam v Nuwara Eliya. Po ceste navštívite prekrásnu kráľovskú botanickú záhradu v Peradeniya.
Botanická záhrada Peradeniya - sa rozprestiera na pozemku s rozlohou 147 akrov. Botanickú záhrau začali vysádzať v roku 1374 ako odpočinkovú záhradu kráľov Gampoly a Kandy. Záhrada ponúka viac, ako 4000 druhov stromov, kvetov a rastlín. Niektré rastliny patria k veľmi nezvyčajným druhom. Botanická záhrada ponúka 5 palmových ulíc skrášľujúcich aj tak prekrásnu botanickú záhradu. 5 palmových ulíc bolo vybudovaných v roku 1905.
Po ceste navštívite továreň na výrobu čaju a absolvujete prehliadku samostatného mesta.
Nuwara Eliya - nazývaná aj malé Anglicko, pre svoju premenlivosť počasia patrí k najvyhľadávanejších turistickým oblastiam Srí Lanky pre svoju pestrosť prírody a nádherné prírodné scenérie. Nuwara Eliya - "Malé Anglicko" na Srí Lanke je umiestnené v prekrásnom prostredí hôr, horských dolín, vodopádov a čajovníkových plantáží. Je považované za jedno z najchladnejších miest na ostrove a všade v Nuwara Eliya môžete vidieť anglický vplyv. Viktóriin park v strede mesta je ideálnym miestom pre piknik alebo pozorovanie vzácnych duhov vtákov. Kdekoľvek inde na Srí Lanke môže chýbať sezónnosť, ale tu nájdete kvety, ktoré kvitnú len na jar a na jeseň.
Po prehliadke sa presuniete na ubytovanie a večeru.


6. deň
Po raňajkách sa vydáte na vlakovú stanicu v Nuwara Eliya, kde Vás čaká 3.5 hodinová cesta vlakom do oblasti Ella. (jazda vlakom závisí od aktuálnej situácie)
Na stanici v meste Ella Vás prevezme šofér a vydáte sa k Národnému parku Yala s návštevou vodopádov Ravana
Falls. Po príchode do Národného parku Yala na vás čaká jeep safari. 
Národný park Yala - nazvaný aj Národný Park Ruhunu sa rozprestiera na ploche 126 786 hektárov. V tomto národnom parku sa nachádza nespočetné množstvo druhov zvierat s množstvom stád slonov, leopardov, jeleňov, krokodílov, mongoóz a iných zvierat. Taktiež sa tu nachádza aj veľké množstvo druhov vtáctva - viac ako 130 druhov.
Po ukončení safari sa presuniete na ubytovanie a večeru.


7. deň
Po raňajkách sa vydáte do mesta Galle.
Galle - mesto na Srí Lanke s najväčším historickým významom. Viac, ako 100 rokov bolo mesto Galle hlavným prístavom Srí Lanky. Galle ponúka možnosť prechádzky popri majáku, prístave a v historickom centre, kde nájdete množstvo remeselníkov vyrábajúcich čipky a rezbárske výrobky. 
Galle Dutch Fort - najväčšie mesto južného pobrežia je Galle, ktorého najstarším orientačným bodom je masívna portugalská a holandská pevnosť. Tá je "miestom svetového dedičstva UNESCO", v ktorom je obsiahnuté centrálne mesto. Ale mesto môže byť oveľa staršie.  
Po prehliadke mesta nasleduje transfer do plážového hotela Mermaid Hotel & Club 4*+:

POLOHA                                                                                                    
• hotel sa nachádza priamo na krásnej pláži Kalutara • 5km od centra mesta • 76km od letiska v Colombe
POPIS  
• hotel prešiel rekonštrukciou v roku 2016 • 81 izieb • parkovisko • recepcia • reštaurácia • bar • lobby • 2 bazény • ležadlá a slnečníky zdarma • fitness • aerobic • volejbal squash • bedbinton
UBYTOVANIE                                                                                         
moderne vybavené izby • výhľad na more za doplatok • kúpeľňa s WC • TV/SAT • klimatizácia • trezor • telefón • rýchlovarná kanvica
STRAVOVANIE 
• all inclusive: raňajky, obedy a večere formou bufetu, miestne alkoholické a nealkoholické nápoje od 10:00 do 24:00, občerstvenie počas dňa  

PLÁŽ
• piesočnatá pláž Kalutara sa nachádza priamo pred hotelom


8.-11.deň
Oddych v plážovom hoteli.


12.deň
Check out z hotela do 12:00. Transfer z hotela na letisko, odlet do Viedne s 1 prestupom (Pri pobyte na 12 dní)
Voľný program  (Pri pobyte na 14 dní)


13.deň
Voľný program


14.deň
Check out z hotela do 12:00. Transfer z hotela na letisko, odlet do Viedne s 1 prestupom (Pri pobyte na 14 dní)

Generované systémom ProfiTour